dissabte, 25 de març del 2023

DOLÇ I SALAT

Arriba a les llibreries, 

Dolç  i salat

Receptes de pastisseria per a dies especials, de Victòria Gudiol, editat per Viena Edicions.

En aquest llibre trobarem un gran assortimen de receptes pels dies festius, molt variat i seductor, per a tots els gustos i totes les ocasions.

Aquest és un llibre recopilatori de saboroses preparacions dolces i salades tant tradicionals com actuals, pensades especialment per poder-les fer a casa. Una obra de consulta pràctica i molt visual, plena de magnífiques il·lustracions i fotografies que ajuden a entendre millor tot el procés culinari.

El llibre es divideix en dos blocs, el primer està dedicat a les elaboracions dolces que podem fer tot l'any: pastes de te i galetes, pastissos per les celebracions, coques llamineres...el segon és ple d'elaboracions pràctiques i senzilles, que resulten perfectes per ocasions especials com ara una festa, un picnic o un aperitiu.

Victòria Gudiol (Barcelona, 1980)

És l'autora del fantàstic llibre, Pastisseria tradicional per fer a casa, editat l'any 2021, a la mateixa col·lecció. A les dues obres es mostra la doble vessant de na Victòria, la formació en belles arts, que li ve per ascendència familiar i, la de pastissera (ha treballat a Escribà, Mauri, Forn Calderón, Forn Batalla, entre altres)








dissabte, 18 de març del 2023

LA FARMÀCIA DEL MAR, ALGUES I AIGUA DE MAR.




La farmàcia del mar
Algues i aigua de mar. Propietats, receptes
i remeis casolans
de Josefina Llargués, editat per Viena Edicions.

Detalla amb profunditat les principals característiques i beneficis, i inclou més de 100 receptes de cuina i consells de salut, per tractar trastorns quotidians, i també de cosmètica i higiene personal lliure de tòxics, que ben segur que ens resultaran útils per incorporar aquests dos aliments a la nostra vida diària.

El mar, generador de vida, atresora dos superaliments, les algues marines i l’aigua de mar –poc coneguts encara--, i és un dels recursos naturals més estudiats avui en dia per part de la indústria alimentària, cosmètica i biomèdica, pels seus compostos bioactius i estructures químiques úniques amb propietats incomptables, i per la seva riquesa en minerals i oligoelements, dels quals l’alimentació actual sovint està mancada.

Les algues marines i l’aigua de mar han estat presents a la cuina i a la medicina de moltes cultures des de temps immemorials, perquè el pulmó del planeta és molt més que aigua amb sal: és font de vida i un medi vital per a la nostra subsistència.

Aquest fantàstic llibre, ens diu Francesc Miralles "és una guia exhaustiva sobre els tresors del mar i les seves propietats terapèutiques, Josefina Llargués es capbussa en els secrets de les algues pel bé de la nostra salut i pel futur del planeta".

Josefina Llargués, és llicenciada en Psicopedagogia, postgraduada en Psicopatologia Clínica i màster en Nutrició i Salut. Ha cursat també estudis de Naturopatia, Homeopatia i Nutrició Ayurveda. Imparteix xerrades des d’un enfocament holístic de la salut i és autora de diversos llibres de cuina, nutrició i cosmètica natural, entre els quals Frescor vegana (Viena Edicions, 2019). Ha rebut quatre guardons dels International Gourmand Cookbook Awards per la seva contribució al foment dels hàbits saludables.