Arriba el primer vermut de cullera de Las Vermudas
Las Vermudas segueix innovant, i aquest estiu ha llançat
el primer vermut que es gaudeix fred a cullerades.
L'Ambaixada de Las Vermudas del barri de Gràcia, va presentar, fa uns dies, el primer vermut de cullera.
Las Vermudas, triada com La millor vermuteria de Barcelona als
Premis Vinari, ens oferereix aquesta proposta estival que també es podrà gaudir al local de Sant Antoni, a partir del mes de juliol.
Las Vermudas aposta per la innovació i la difusió de la cultura del vermut. A l'hivern, el vermut calent amb torró en va ser l'estrella i ara, amb l'arribada de la calor
és el torn d'un vermut molt estiuenc, el Frozen Vermouth.
El nou vermut de cullera és un granissat basat en una recepta secreta,
creada pel mixòleg de la casa, en Miguel Palau. Pots escollir aquest vermut que es presenta en tres versions diferents, a qualsevol moment del dia, només coronat amb una
escuma de maracuià, de cafè o de gintònic i amb toppings pensats per ressaltar els sabors i les diferents textures.
El d'escuma de maracuià, està elaborat amb polpa de fruita natural i porta topping
de maduixes liofilitzades. És suau i refrescant, el punt àcid de la fruita és un contrast
perfecte que harmonitza amb les notes dolces i amargues del vermut.
El vermut granissat amb escuma cafè, està fet amb cafè descafeïnat (perquè es
pugui consumir a última hora de la tarda o a la nit). Com a topping porta un mix
cruixent d'ametlles caramel·litzades i llavors de xocolata.
La versió més coctelera del vermut granissat és la que porta una escuma de gintònic, elaborada amb un veritable mix de ginebra, tònica i un punt cítric i
acabada amb una refrescant fulla de menta.
Les tres versions se serveixen en el got de vidre de Las Vermudas i estan pensades
per prendre amb cullera, per així apreciar les diferents textures que componen aquesta creació.
A més, també es podrà optar per la versió take away servida en gots
respectuosos amb el medi ambient.
Sobre Las Vermudas
Las Vermudas és un lloc imprescindible per a amants del vermut i per als que
volen descobrir aquest autèntic tresor de la cultura mediterrània. La topografia és una arxipèlag compost per tres illes: La Gran Vermuda,
La Gilda, Illa Amarga i per l'illot El Gel. Així mateix, compta amb la seva moneda
sobirana: el Vermudollar; la seva pròpia Constitució i amb dues delegacions
diplomàtiques ubicades als barris de Gràcia (on es troba l'Ambaixada), i a Sant
Antoni (el Consolat i la vermuteria més petita del món).
Els vermut, aperitius i la cocteleria en són els protagonistes absoluts amb més de 100 referències de vermut de diferents parts del món.
A més, Las Vermudas té quatre vermuts propis: El Cònsol un vermut reserva
infusionat amb més de trenta herbes seleccionades, fet amb Zalema i Pedro
Ximenes i envellit en bótes de roure americà. A ell se sumen Les
Vermudes del Nord nord i Les Vermudes del Sud, cadascun amb el seu propi caràcter, i el
vermut calent, macerat amb torró i canyella.
El mes de març de 2022 a la topografia de Las Vermudas es va sumar Las Vermudas
University, un espai creat per divulgar la cultura del vermut i de l'aperitiu on s'ofereixen tallers, tastos i degustacions, activitats de team building i
presentacions de productes.
Elena Panizza és la Directora General de Las Vermudas, apassionada de vermut i l'enogastronomia, compta amb un llarg recorregut internacional com a strategist i
consultora per a empreses. Filippo Andriola, és co-fundador, expert en vermut i formador a nivell internacional en bartending i gastronomia.
Miguel Palau és mixòleg i Head Bartender de Las Vermudas.
- Ambaixada de Las Vermudas, c/Robí 32 (Barcelona)
- Consolat de Las Vermudas, c/Calàbria 39 (Barcelona)
- Las Vermudas University, c/Viladomat 107 (Barcelona)