dimarts, 21 de juny del 2022

BODEVICI, LA GELATERIA ECOLÒGICA

 


Bodevici llança els primers gelats ecològics
sense sucres afegits ideals pels nens


Els gelats sense sucres afegits estan endolcits únicament amb dàtils naturals


La gelateria de Barcelona, liderada per Jordi Rivera, també recupera dues receptes antigues d’orxata: la d’avellanes de Reus i la d’ametlles de Mallorca


Bodevici, la gelateria ubicada al barri de Gràcia, al carrer Torrijos, número 21, va obrir les seves portes, l'any 2011, com la primera gelateria ecològica del país. L'any 2020, i en plena pandèmia, es va convertir en la primera gelateria ZERO WASTE d’Europa, oferint, una experiència de compra 100% sostenible, és a dir, sense generar residus.

Aquest any, Jordi Rivera, impulsor de la marca, fa un pas més i ofereix un assortiment de gelats sense sucres afegits, pensats pels més petits de la casa (i pels no tan petits). Es tracta d’uns gelats endolcits únicament amb dàtils naturals, la qual cosa els fa molt més saludables i nutritius.

Els sabors amb els que estrena aquests nous gelats pensats pels que volen tenir cura de la seva alimentació i de la seva salut, són: maduixes del Maresme ecològiques de l’Hort d’en Dídac, vainilla de Madagascar de Comerç Just, xocolata negra i xocolata amb llet fresca de proximitat. Tots ells, elaborats amb aliments ecològics i sempre que es pot, de Km0 o Comerç Just. A més, fa servir aigua filtrada d’osmosis.




Dàtils i no sucre

Després d’investigar i estudiar els efectes nocius per a la salut dels sucres refinats, en Jordi Rivera aposta per revolucionar el món dels gelats oferint una gamma de gelats elaborats exclusivament amb dàtils naturals com únic endolcidor. En Jordi ens diu: "Vam provar molts altres productes que endolceixen de forma més saludable que el sucre i finalment vam comprovar que els dàtils no modifiquen el sabor del gelat, en canvi sí aporten el punt de dolç desitjat. Així, oferim gelats amb menys calories, sense cap altre tipus de sucres o edulcorants, gelats que es poden menjar cada dia, per a berenar, o com a postres. Són gelats que jo donaria tranquil·lament als meus fills petits, perquè sé que els nutriran sense renunciar al plaer d’un bon gelat".

Aquests gelats necessiten una temperatura de servei diferent a la majoria, ja que al no tenir sucres afegits, la cremositat s’aconsegueix a uns -12º, és a dir, una mica menys freds.

Recuperant antigues receptes d’orxata

Aquest 2022, Jordi Rivera també ha recuperat per a Bodevici dues receptes pràcticament oblidades del receptari dels Països Catalans: la de l'orxata catalana d’avellanes torrades de Reus DOP (Denominació d’Origen Protegida), i l’orxata d’ametlles crues originària de Mallorca (ametlla mallorquina IGP des de 2014). Són dues receptes que pràcticament ningú fa servir, ja que des de fa anys es va posar de moda l’orxata de xufla (o xufes).

Bodevici suma enguany aquestes dues receptes a les ja famoses orxates amb o sense sucre i ecològiques de Món Orxata. I és què, en Jordi Rivera volia apostar per la recuperació d’aquestes elaboracions, especialment per a potenciar aquests dos ingredients, ja que, tant les avellanes com les ametlles són sabroses, energètiques, nutritives i grans aliades de la salut.





Una gelateria per tothom

Ubicada al cor del barri de Gràcia, Bodevici és el somni fet realitat d’un amant dels gelats, que des de fa més d’una dècada lluita per a poder oferir a la ciutadania una gelateria artesana i ecològica, amb gelats sense additius ni conservants artificials, elaborats amb matèries primeres d’alta qualitat, de proximitat o de comerç just, i sobretot, per tothom.

Així, Bodevici també ofereix una àmplia gamma de productes per a celíacs, diabètics, intolerants a la lactosa, vegans, o simplement, per a persones que opten per una alimentació més sostenible i saludable, i ara també, per aquells que volen tenir cura del medi ambient activament.




dilluns, 20 de juny del 2022

LAS VERMUDAS PRESENTA EL SEU VERMUT DE CULLERA


Arriba el primer vermut de cullera de Las Vermudas

Las Vermudas segueix innovant, i aquest estiu ha llançat el primer vermut que es gaudeix fred a cullerades. 

L'Ambaixada de Las Vermudas del barri de Gràcia, va presentar, fa uns dies, el primer vermut de cullera. 

Las Vermudas, triada com La millor vermuteria de Barcelona als Premis Vinari, ens oferereix aquesta proposta estival que també es podrà gaudir al local de Sant Antoni, a partir del mes de juliol. 

Las Vermudas aposta per la innovació i la difusió de la cultura del vermut. A l'hivern, el vermut calent amb torró en va ser l'estrella i ara, amb l'arribada de la calor és el torn d'un vermut molt estiuenc, el Frozen Vermouth.

El nou vermut de cullera és un granissat basat en una recepta secreta, creada pel mixòleg de la casa, en Miguel Palau. Pots escollir aquest vermut que es presenta en tres versions diferents, a qualsevol moment del dia, només coronat amb una escuma de maracuià, de cafè o de gintònic i amb toppings pensats per ressaltar els sabors i les diferents textures. 

El d'escuma de maracuià, està elaborat amb polpa de fruita natural i porta topping de maduixes liofilitzades. És suau i refrescant, el punt àcid de la fruita és un contrast perfecte que harmonitza amb les notes dolces i amargues del vermut. 

El vermut granissat amb escuma cafè, està fet amb cafè descafeïnat (perquè es pugui consumir a última hora de la tarda o a la nit). Com a topping porta un mix cruixent d'ametlles caramel·litzades i llavors de xocolata. 

La versió més coctelera del vermut granissat és la que porta una escuma de gintònic, elaborada amb un veritable mix de ginebra, tònica i un punt cítric i acabada amb una refrescant fulla de menta.

Les tres versions se serveixen en el got de vidre de Las Vermudas i estan pensades per prendre amb cullera, per així apreciar les diferents textures que componen aquesta creació. A més, també es podrà optar per la versió take away servida en gots respectuosos amb el medi ambient. 

Sobre Las Vermudas 

Las Vermudas és un lloc imprescindible per a amants del vermut i per als que volen descobrir aquest autèntic tresor de la cultura mediterrània. La topografia és una arxipèlag compost per tres illes: La Gran Vermuda, La Gilda, Illa Amarga i per l'illot El Gel. Així mateix, compta amb la seva moneda sobirana: el Vermudollar; la seva pròpia Constitució i amb dues delegacions diplomàtiques ubicades als barris de Gràcia (on es troba l'Ambaixada), i a Sant Antoni (el Consolat i la vermuteria més petita del món). 

Els vermut, aperitius i la cocteleria en són els protagonistes absoluts amb més de 100 referències de vermut de diferents parts del món. A més, Las Vermudas té quatre vermuts propis: El Cònsol un vermut reserva infusionat amb més de trenta herbes seleccionades, fet amb Zalema i Pedro Ximenes i envellit en bótes de roure americà. A ell se sumen Les Vermudes del Nord nord i Les Vermudes del Sud, cadascun amb el seu propi caràcter, i el vermut calent, macerat amb torró i canyella. 

El mes de març de 2022 a la topografia de Las Vermudas es va sumar Las Vermudas University, un espai creat per divulgar la cultura del vermut i de l'aperitiu on s'ofereixen tallers, tastos i degustacions, activitats de team building i presentacions de productes.

Elena Panizza és la Directora General de Las Vermudas, apassionada de vermut i l'enogastronomia, compta amb un llarg recorregut internacional com a strategist i consultora per a empreses. Filippo Andriola, és co-fundador, expert en vermut i formador a nivell internacional en bartending i gastronomia. Miguel Palau és mixòleg i Head Bartender de Las Vermudas.

  • Ambaixada de Las Vermudas, c/Robí 32 (Barcelona)
  • Consolat de Las Vermudas, c/Calàbria 39 (Barcelona) 
  • Las Vermudas University, c/Viladomat 107 (Barcelona)