Albert Vilardell de Biolúpulus i Mikel Rius a la presentació per la premsa |
que s'ha celebrat a Brew Wild Barcelona
Aquest esdeveniment ha estat creat per satisfer les necessitats de les empreses dedicades al sector de la cervesa, en un moment en el que, d'una banda el sector craft està en plena expansió i creixement, i d'altra banda, la conjuntura provocada per la pandèmia ha frenat les expectatives i els objectius de molts.
Aquesta primera convenció es presenta com l'evolució del Barcelona Beer Festival Pro segons els seus propis organitzadors, Mikel Rius i Joan Fiol. Després de la cancel·lació en 2020 del Barcelona Beer Festival a causa de la pandèmia del COVID19 i la falta de dates concretes per a la celebració aquest any d'aquest esdeveniment multitudinari, volien, d'alguna manera, poder donar resposta a les necessitats del sector i, ho fan amb aquest nou esdeveniment exclusivament de perfil professional.
Segons Mikel Rius, la InnBrew sorgeix precisament en aquests moments, com a reflex de la maduresa del sector cerveser d'aquest país, on els professionals puguin assistir per formar-se i per fer negocis, com ja succeeix en altres països.
El projecte, efectivament, es nodreix de l'experiència del Barcelona Beer Festival Pro, però sens dubte, neix amb una personalitat pròpia, i amb la clara vocació de convertir-se en l'esdeveniment professional més important del sector cerveser artesà al nostre país. Cal recordar que en l'edició de 2019 -l'última que es va celebrar del BBF Pro-, va rebre a més de 1.500 professionals acreditats.
Per aconseguir ser un autèntic punt de trobada pel creixement professional del sector cerveser, la InnBrew s'articula en tres eixos:
- La InnShow, que serà pròpiament dita la zona d'exposició, amb els representants de productes i serveis per a les cerveseres.
- Les InnTalks, el programa de formació i debat que convidarà a la reflexió als assistents.
- La InnMeet, que recorrerà tota la convenció ja que es pretén que el Networking sigui tractat transversalment en totes les accions.
La InnBrew és l'evolució del Barcelona Beer Festival Pro, un esdeveniment que després de sis anys des de la seva creació aposta per mantenir-se com la trobada professional més important del país, per això, aposta per independitzar-se del Barcelona Beer Festival i aportar la seva pròpia identitat.
L'espai compta amb 35 llocs d'exposició de marques de fabricants, distribuïdors i associacions que són una autèntica radiografia del sector. De fet, en el BBF Pro del 2019 la zona expositiva comptava amb 32 i, en 2016, només amb 12.
Les empreses amb lloc expositor a la InnShow, de visita imprescindible són:
- Agrovin, equipament per a l'elaboració de cervesa, des de la sala de cocció i celler, fins a l'embotellament. Amb àmplia Xarxa de servei tècnic i postvenda per tot l'Estat.
- Brew&Hub a Còrdova és una instal·lació innovadora. Proporcionen un espai on els cervesers poden distribuir les seves cerveses amb tots els controls de qualitat i garanties que es defineixen després de més de 125 anys en el sector.
- Molina for Brewers, empresa que ajuda a desenvolupar nous productes, oferint les marques més reconegudes d'ingredients d'especialitat per a l'elaboració de les millors cerveses amb un servei de qualitat.
- Biolupulus. Productors de llúpol local de màxima qualitat i lliure de traces de productes químics. Un producte ideal per a produir cerveses artesanes d'alta qualitat.
- EasyBräu. La Divisió de TMCI Padovan dedicada a la cervesa artesana.
- Wild Goose Canning. Dissenya i construeix sistemes flexibles d'enllaunat i embotellat de begudes artesanals que s'expandeixen amb el teu negoci. Pioners dels primers sistemes d'ompliment artesanal.
- Casttle Malting. És l'empresa productora de maltes més antiga de Bèlgica, creada en 1868. Ofereixen una àmplia gamma de maltes de Qualitat Premium per a qualsevol cervesa.
- InterMaltaCraft . Amb més de 40 anys d'experiència en el sector, és un dels proveïdors de maltes de primera qualitat més destacats del país.
- Asociación Española de Técnicos de Cerveza y Malta . Associació tècnica de caràcter privat, sense ànim de lucre, constituïda per a la promoció, gestió, foment i defensa dels interessos comuns de tots els seus membres.
Si alguna cosa distingeix i diferència la InnBrew del BBFPro és el pes de la formació i la voluntat de divulgació. Tindran cabuda, principalment, en les InnTalks que es presentaran en diversos espais del certamen i albergaran formacions, ponències i taules rodones amb debats de reflexió en diversos formats, des de les dinàmiques TED-Talks, de tot just 20-30 minuts, on els ponents han d'exposar les seves ponències de manera concisa i molt dinàmica, als debats de 90 minuts, on la reflexió, el diàleg i la interacció amb els participants seran els protagonistes.
L'objectiu és que la InnBrew es converteixi en el punt de reunió anual on descobrir noves tendències, formar-se, reflexionar i, en definitiva, créixer professionalment tant a nivell individual com empresarial.
En el marc de les InnTalks, l'escenari principal albergarà en horaris matutins, les Brew&Hub Talks i les AETCM Talks, ponències inspiracionals i formatives per a professionals de la cervesa. Tindran el format TED-Talks, per la qual cosa seran molt àgils, dinàmiques i en format breu, per a donar cabuda a més contingut.
També se celebraran en aquest espai, però en horari vespertí, els debats i taules rodones en les quals podran participar activament els assistents. Entre els ponents de les Brew&Hub Talks, a destacar noms de la talla Giovanni Campari, de Biomerieux, que vindrà amb una ponència titulada "Els pilars fonamentals per a una cervesera d'èxit"; el xef Fran Vicente i el Manager del Brew&Hub de Mahou San Miguel Javier Aldea, que parlaran de "La Cervesa en l'Alta Cuina"; o la Cristina Sáez, de B&B, que exposarà una ponència sobre "Noves Tendències: begudes fermentades de baix o zero contingut alcohòlic". Són només tres exemples d'un nodrit programa de conferències i ponències destinades al creixement professional dels cervesers.
Seran tres dies frenètics i molt nutritius, on també es podrà escoltar, per exemple, a la xef Ada Parellada parlant sobre els "Reptes de la cervesa Artesana en la restauració"; a Joan Montasell Colomer (Lallemand), versant sobre "El llevat sec o líquid i les 10 coses que tot cerveser hauria de conèixer"; a Fernando Gómez (Wild Goose ), exposant la seva ponència sobre la "Gestió d'oxigen dissolt en envasos de begudes"; a Beatriz Carvalho (Amazing Brewmastery Brewing Consultancy) amb "L'evolució dels ingredients cervesers"; a Andreas Hauri (Bucher Unipektin ) parlant sobre la durabilitat de la cervesa; o a Santiago Fernández (BWT Iberica ), explicant la importància de l'aigua en la cervesa.
També en aquest espai, el divendres a la tarda, se celebrarà la Primera Trobada d’Associacions de Fàbriques Elaboradores de Cervesa Artesana de la Península i, que agrupa a les principals entitats de l’Estat: GECAN (Catalunya), EGE Euskal Garagardo Elkartea Basque Beer (Euskadi), AECAI (estatal), Cerveseres Valencianes (Valencia) i l’Associació de Cervesers Artesans de Mallorca. Es tracta d'una gran novetat, ja que per primera vegada es reuniran les principals associacions de cervesa artesana amb la finalitat de debatre com treballar els punts en comú, com organitzar-se i com mostrar-se unides davant les administracions, conservant la idiosincràsia de cada entitat.
Una altra de les branques importants de les InnTalks seran els WorkShops, que se celebraran en un altre espai reservat per als expositors, i que tindran una capacitat per a un màxim de 8 assistents. Seran espais on els fabricants i elaboradors podran presentar les seves novetats a través de tallers més participatius i interactius, en els quals els assistents tindran també un paper important.
L’InnMeet és la tercera branca de la InnBrew que té vocació de ser transversal en tot el certamen.
L’InnMeet, de fet, és un continu teixit de connexió creat per a fomentar els vincles professionals i maximitzar el nombre de contactes; cada assistent tindrà accés a una eina en línia des de la qual podrà contactar amb els altres professionals assistents que siguin del seu interès, sol·licitar-los una reunió i elaborar-se la seva pròpia agenda.
La idea és que hi hagi diversos espais reservats perquè, precisament, les empreses i els cervesers puguin conèixer-se i entaular-se en reunions interprofessionals, amb la seva pròpia dinàmica. Zones reservades on les principals associacions de productors tindran un punt de trobada per a donar-se a conèixer.
En aquesta edició, a més, perquè els assistents puguin estar millor connectats i conèixer o connectar amb la resta de participants, i tenir informació al minut sobre el certamen, s'ha posat en marxa una App exclusiva (disponible per a Android i IOS). Es tracta d'una eina imprescindible perquè tots els assistents puguin treure el màxim profit de la seva participació a la InnBrew. Permet tant conèixer les novetats d'expositors, com estar al corrent dels continguts de les ponències, taules rodones, etc. A més, permetrà als usuaris contactar directament amb els ponents i amb els expositors.
El Premi Steve Huxley. L'any 2019, el Barcelona Beer Festival va crear el
Premi Steve Huxley a tota una trajectòria, amb
l'objectiu d'enaltir la figura de persones que treballen pel món de la cervesa. Una distinció que no
podia rebre un altre nom que el de Steve Huxley
(Liverpool, 1950 – Barcelona 2015) divulgador, agitador,
inspirador, conegut com a pare del sector cerveser
artesà del país.
En la primera edició, el reconeixement va ser per a
Carlos Rodríguez d’Ales Agullons, impulsor i
organitzador, juntament amb Montse Virgili, de la
Mostra de la Cervesa Artesana de Mediona. En la
segona edició, el guardó va ser per a l’Albert
Barrachina (Art Cervesers), estudiós i divulgador de
la cervesa (Cervesa en català), una de les persones
que més ha contribuït al desenvolupament de l'anàlisi
sensorial i del tast de cerveses.
Enguany, en la seva tercera edició, el nom del o de la
professional mereixedor/a del premi Steve Huxley es
donarà a conèixer en el marc de la InnBrew
(divendres, 14h).
Aquest 2021, el jurat del Steve Huxley ha estat format
per 137 professionals del sector, triats per la seva
trajectòria de sobrat reconeixement. Els membres del
jurat són els que van presentar 47 candidatures al
premi. Posteriorment, es van seleccionar de tots ells a
només sis aspirants al títol, els sis amb més suports.
Els candidats enguany al Premi Steve Huxley són:
● Guillem Laporta (Homo Sibaris), defensor i
divulgador de la cerveses artesanes, fent una
gran feina en tots els nivells. Sempre actiu, des
dels inicis en Humulus Lupulus, Cerveteca fins
a Homo Sibaris.
●Montserrat Virgili (Ales Agullons), alma
mater de la Fira de Mediona i pilar fonamental
en el projecte Ales Agullons. Precursora de la
GECAN i tot un referent del sector.
● Boris de Fondes (Boris Brew), per la seva
important emprenta en les cerveseres
artesanes espanyoles, tant des de l'àmbit
formatiu com en el de creació de cerveses.
● Manuel Baltasar (Biercab), el "somriure de la
craft" gràcies als seus anys de bon fer darrere
de la barra, per posar a la Barcelona craft en el
mapa de l'univers cerveser.
● Salvador Marimon (Install Beer), fundador
d’Humulus Lupulus, persona clau en el
desenvolupament inicial del moviment
microcerveseries.
●Andrew Dougall (Cerveses Dougall’s), pioner i
veterà cerveser, de qualitat innegable, creador
d'una de les millors cerveses del país, feta en
un entorn rural.
A La Farga de L’Hospitalet. C/ de Barcelona, 2
Els 22, 23 i 24 de juliol del 2021
Horaris: Dijous i divendres de 10 a 18h i dissabte de 10 a 15h.