Aquest 2019 el Mercat de la Plaça de Cuba ens convida a fer
la (R)evolució!
Volen fer la revolució des de la cuina i en s'hi volen convidar a entrar de la mà d’experts i expertes en la matèria.
Perquè cuinar és un acte revolucionari!
Ja ho diuen els
experts, cuinar és un acte revolucionari: la tria del producte, la compra
responsable i conscient, la cura
per la sostenibilitat i fins i tot la tria de la recepta, són veritablement
actes revolucionaris.
El Mercat de la Pl. de Cuba de Mataró ens convida a compartir valors com la sostenibilitat, la proximitat, el producte de temporada, el menjar real (real food), la salut, l’equilibri, l’harmonia,
el respecte, el plaer, l’amor...
Anem a fer la revolució amb ells?
El divendres 29 de març
La (R)evolució del producte (cuinar el producte com es mereix)
Taller participatiu de cuina de producte. La Vero, la cuinera del gastrobar La Morera, ens ensenyarà alguns dels
seus secrets més ben guardats perquè puguem aconseguir treure el màxim
potencial del producte de temporada. Cuinarem amb ella alguns dels seus plats
estrella i després els degustarem, i tot això ben maridat amb els vins de Oriol Artigas Viticultors.
El divendres 26 d’abril
La (R)evolució tecnològica (la tècnica al servei de la gastronomia)
Taller participatiu de tècnica culinària a càrrec d’en Pere Patuel, xef i propietari del restaurant La Marineta i la cuinera Marina Codina, cap
de sala del restaurant. La seva proposta: de la tradició a la avantguarda sense deixar enrere el
orígens. En aquest taller aprendrem a preparar 3 plats per fer a casa tenint la tècnica com aliada
principal. La tradició amb un toc diferent que farà els nostres plats més
originals. Cuinarem i ho
tastarem i tot maridat amb vins d'Alta Alella.
El divendres 24 de maig
La (R)evolució líquida (cocteleria per tothom)
Taller/ponència de cocteleria pràctica. En aquest curs parlarem de la revolució que esta
experimentant la cocteleria paral·lelament amb la gastronomia, de com
influeixen les noves tendències i
coneixements, i quina es la manera correcta d'aplicar-los. Amb propostes amb i sense alcohol, tècniques i secrets per
gaudir dels còctels, a càrrec de Raimon
Domènech i la Jessica Cedrés del Charlotte Gastrobar&Cocteleria.
El dijous 20 de juny
La (R)evolució del pa (el pa de veritat)
Taller/ponència d’elaboració de pa by Xevi Ramon Simon, mestre artesà alimentari, gerent i creador
de Triticum, on fa pa
per a l’alta gastronomia, amb clients de primera línia reconeguts arreu del
món. Ens impartirà un taller teòric i pràctic on descobrirem els secrets
d’elaborar un pa de qualitat i amb ingredients saludables.
En Xevi, flequer de cinquena generació, amb una àmplia trajectòria en
els millors obradors nacionals i internacionals és formador de flequers i
pastissers i guanyador de diferents premis gastronòmics.
I després de l’estiu: la Revolució humanística (les persones i les diferents
sensibilitats i necessitats nutricionals) la Revolució dolça (una altra manera
de menjar dolç és possible) la Revolució històrica (la nostra cuina, posem en
valor la nostra cultura gastronòmica) i la Revolució dels espais (Feng Shui a
la cuina).
Tallers per a adults i/o per a infants de més de 12 anys sempre
que vagin acompanyats d’un adult.
Tots els tallers inclouen dossier de receptes i degustació.
Informació i reserva:
- Al mercat: Xarcuteria Blanca i Bacallaneria Ca la Teresa.
- Per mail: cuinamercatcuba@gmail.com
- Per telèfon: 699 518 310
Horaris:
- Dimarts, dimecres i dijous, de 7.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.30 h
- Divendres, de 6.00 a 20.30 h
- Dissabtes, de 6.00 a 14.30 h
Mercat de la Pl. de Cuba
Pl. de Cuba, 47
08302 Mataró