De nou, el Fòrum Gastronòmic serà punt de trobada dels millors representants en tres sectors de màxima importància en el món de la gastronomia: vi, dolços i empresa.
Els dies 18, 19 i 20 de novembre, Girona acullirà un dels esdeveniments més importants a nivell gastronòmic, el Fòrum.
Fòrum vi
Figures de la categoria de Josep Roca del Celler de Can Roca, Audrey Doré, la primera dona que ostenta el premi a millor sommelier de catalunya, Mariona Vilanova, subcampiona de cocteleria l'any 2017 a Espanya, Joan Moll, responsable de sala del grup Joêl Robuchon, Manel Vehí, considerat un dels millors coctelers del moment i Roger Viusà, deixeble de Josep Roca i reconegut com el segon millor sommelier del món, impartiran classes magistrals i tastos on els visitants podran gaudir d'allò més del coneixements d'aquests professionals. Agustí Ensesa encarregat de presentar els vins premiats al Giroví 2018 enllesteix el programa del Fòrum vi.
Fòrum dolç
Un any més, el Fòrum Dolç, patrocinat enguany per Chocovic,
reunirà els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres. Per
l’escenari del Taller 2 hi passaran professionals de la talla de Miquel Guarro,
Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, que oferiran tallers de pastisseria
i gelateria; Enric Monzonís, Jaume Soldevila i Raul Bernal, al voltant de la
xocolata; i Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé, sobre nous formats de pastisseria.
Sota l’aixoplug del Fòrum Dolç, se celebraran diverses accions
englobades en l’Any del Xuixo, com ara un showcooking a càrrec d’Abraham
Balaguer de El Celler de Can Roca i Rocambolesc i Xavier Sagristà del Castell de
Peralada. També se celebrarà el concurs que buscarà el Millor Xuixo del Món.
Fòrum empresa
La setena edició del Fòrum Empresa que organitza amb col·laboració amb el grup d’assessorament Vilar Riba i que patrocina la Cambra
de Comerç de Girona, vol donar resposta a com incorporar les noves tendències
dels consumidors als negocis de restauració i hoteleria per a convertir-los en
exitosos i rentables.
És per això que ha preparat tres sessions que se celebraran el dilluns 19 de
novembre a la Sala Petita de l’Auditori. Obrirà la jornada la ponència
titulada "Com aconseguir negocis de restauració exitosos aplicant noves tendències
del consumidor" amb Sònia Gasa de Retail Tech.
La jornada seguirà amb una taula rodona
amb Nacho Pons de Dalmases de Serunion i Jordi Vidal d'Udon Asian Food. I una ponència sobre "Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció
de Dades" impartit per Meritxell Cos de Vilar Riba.
Com a cloenda Nona Rubio de l’Hotel Tapa Tour ens apropara a "Per què apostar per un gastronòmic en un
hotel? i la taula rodona amb Xavier Rocas (Hotel Mas de Torrent–Relais
Château) i Fran López (Hotel Villa Retiro i Restaurant Torre l’Indià).
Fòrum Gastronòmic Girona 2018 compta amb el suport, entre
d’altres, d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat
de Turisme Costa Brava Girona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
de la Generalitat de Catalunya, a més d’empreses com Complet, Aigües de
Vilajuïga, Chocovic, Tupinamba i Pujadas, entre moltes d'altres.