Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum
Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada
més la ciutat en el punt neuràlgic de la gastronomia.
El Fòrum torna amb gran
espai firal amb les millors empreses del sector i un intens programa
d’activitats. Una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat i amb la
presència de grans figures del món de la gastronomia com Joan i Josep Roca,
Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco
Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre d'altres.
Dilluns, 19 de novembre el Fòrum ha programat diverses activitats on les dones en són les protagonistes:
El Fòrum en veu femenina
Dilluns, 19 de novembre el Fòrum ha programat diverses activitats on les dones en són les protagonistes:
Iolanda Bustos 11:00-11:30h a l'Auditori
Ingredients i tècniques ancestrals per a una cuina de futur
A La Calèndula, la sala i per extensió la cuina s’endinsen
de forma natural i buscada al paisatge. Iolanda Bustos va canviar la ciutat de Girona i es va traslladar a l’interior, a Regencós, precisament per buscar aquesta proximitat
amb la natura que assorteix els seus plats.
Lucía Freitas 11.30-12:00h a l'Auditori
Sensibilitat i sabor a la nova cuina gallega
Assumida la cuina com a forma de vida, la cuinera gallega
viu en exclusiva per A Tafona, el restaurant que va emprendre fa ja 9 anys quan
semblava tenir-ho tot gairebé en contra.
María José San Román 12:00-12:30h a l'Auditori
Els colors de l’arròs
Popular pel seu ampli coneixement del safrà, ingredient
genuí de la paella valenciana; pels seus olis, els seus pans artesanals i òbviament, pels seus arrossos. María José és una gran abanderada de la cuina
mediterrània.
Maria Solivellas 12:30-13:00h a l'Auditori
Productes ecològics mallorquins per a una cuina fresca
Abans que la gastronomia fos també un espectacle,
Maria Solivellas va decidir baixar dels escenaris i abandonar les gires teatrals i musicals per apostar per la cuina familiar de Ca Na Toneta. Fins a
aquest restaurant mallorquí peregrinen clients de tota la vida i celebrities de
mig món.
Begoña Rodrigo 13:00-13:30 a l'Auditori
Elements bàsics de la cuina valenciana
En el pas del ballet clàssic a la cuina, la xef valenciana
va canviar el mallot per la jaqueta i va conservar la seva enorme capacitat de
sacrifici. Begoña Rodrigo fa una mirada enrere i veu ja uns quants somnis
acomplerts: des de l’apertura del restaurant La Salita a guanyar la primera
edició de Top Chef i a liderar fins i tot nous projectes gastronòmics a
València.
Audrey Doré 13:00-14:00h Taller 3
Les múltiples facetes de la Chenin blanc del Loira
Aquesta francesa és la primera dona en guanyar el premi a millor sommelier de Catalunya després de superar amb nota les diferents proves
teòric-pràctiques de la competició. Per aconseguir-ho va comptar amb un mentor
de luxe com és Josep Roca, de qui ha après a diari al Celler de Can Roca.
Cuina canària, tocs llatins
Nascuda a Veneçuela. Va estudiar cuina a Buenos Aires i des de llavors ha viatjat i conegut diferents països
d'Amèrica on ha treballat.
La cuina de l'Empordanet
Com no podia ser d'una altra manera, al Fòrum Gastronòmic
Girona s'hi menjarà bé. El restaurant del Fòrum estarà obert a visitants i
expositors durant els 3 dies de l'esdeveniment des de les 12.30 fins a les 16h. Un
espai on menjar bé i gaudir de la cuina empordanesa, els productes gironins i
descobrir les noves especialitats del Grup Damm.
S'oferiran dues opcions de
menú, un ràpid (15 €) i un complet (25 €). Les reserves es poden fer a través
de la web i també consultar els menús.
Lloc: Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona.
Passeig de la Devesa, 35 (Girona)
Horari: de 10:00 a 19:00h