La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat
S’ha presentat a Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix
Llobregat, al terme municipal de El Prat, la primera edició de la guia de
restaurants i comerços de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb el
suport d’AGT i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i el Parc Agrari del
Baix Llobregat.
L’acte ha comptat amb la presència de Carlo Petrini,
fundador i president del moviment internacional Slow Food que
ha encoratjat als restauradors a continuar la seva feina per una
gastronomia compromesa amb el territori i ha fet un esment especial a totes les
dones que han dedicat la seva vida a la cuina i a l'agricultura i a vegades amb
poc reconeixement.
La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” reuneix més de 100
establiments que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una
proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són
la referència. La guia esmenta una trentena d'establiments que defensen la
tradició i l'economia local i de proximitat.
Els productors locals han tingut el seu protagonisme, amb el
Mercat de la Terra que ha reunit una vintena de productors que setmanalment
ofereixen els seus productes al Parc de les Tres Xemeneies i que són la peça
clau del moviment Slow Food.
L'acte ha comptat també amb la presència de destacats
cuiners com Paolo Casagrande, Xavier Pellicer, Artur Martínez i Rafa Peña.
Entrega dels Cargols 2019
El xef Marc Ribas i la periodista especialitzada en
gastronomia, Carme Gasull, acompanyats en tot moment per Carlo Petrini, han
estat els encarregats de presentar l'esdeveniment que ha entregat a una
trentena de restauradors el Cargol, símbol de l'Slowfood en reconeixement al
compromís amb els principis del moviment, fent una aposta pels aliments eco i
de proximitat.. Representants de les diferents institucions, xefs, periodistes
i bloguers gastronòmics, han acompanyat als assistents i premiats.
Gastronomia Made in #SlowFood
Acabada l’entrega, s'ha organitzat un vermut i un dinar on
han participat 7 restaurants del Baix Llobregat i Barcelona que han mostrat la
vitalitat dels productes locals i de proximitat: Albert Mendiola del Marimorena
de Sant Boi de Llobregat, Susana Aragón del Cèntric gastrobar (El Prat) Marc
Esteve del Menjador Escolar SlowFood del col·legi St. Paul's School de
Barcelona, David Justo de l'Ona Nuit (El Prat) Àngel Laguna del Rasoterra de
Barcelona, Pere Carrió del Gat Blau (Barcelona) i Fabio Gambirasi del
Mala Hierba, també de Barcelona que han ofert una proposta culinària que posa
en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.