dimecres, 28 de novembre del 2018

DIVERSUS-SANT BOI



Diversus Sant Boi
Cuina Gourmet en una nau industrial

L'establiment ofereix en el seu 1r pis -sala de De Dalt- una oferta gastronòmica actualitzada i de proximitat


El xef barceloní Fernando Gutiérrez format en la UAB en Direcció Hotelera ha passat per diversos establiments a dues de les ciutats més gastrònomes d’Europa com són París i Brussel·les i a on ha adquirit, gairebé de manera autodidacta, el bon saber fer que demostra cada dia des del 2007 al Diversus Sant Boi.

Diversus Sant Boi, al cor d’un polígon industrial i envoltat de fàbriques i centres de producció,  demostra que es pot menjar de luxe amb una ubicació que trenca tots els tòpics i és que aquest restaurant ofereix en el pis superior d’una nau industrial, de nom, De Dalt, una autèntica cuina "d'alçada"  moderna, actual, amb la millor de les tècniques, arrelada a la tradició però amb tocs d'avantguarda  depurada, plena de textures, sabors i aromes.

Aquest 2018 des de la direcció del grup que capitaneja Carlos Gonzàlez, van veure la necessitat de reconduir l'oferta gastronòmica que oferien al primer pis de la nau industrial i convertir-lo en un espai per al #slowfood en el més ampli sentit de la paraula: un espai per acollir taules amples, ben vestides i espaiades i així els comensals puguin gaudir d'una cuina més gourmet, selecta i cuidadda i per sobre de tot, sense presses!





En Fernando Gutierrez que forma part del col·lectiu Sabors de l'Horta impulsat pel Turisme del Baix Llobregat, ens ha dit que: "M'agrada elaborar una cuina de mercat amb els productes que cada temporada ens ofereix, amb moltes verdures i hortalisses de l'horta del Parc Agrari del Baix Llobregat"  i aposta per oferir al client la cuina que vol però una mica més divertida, moderna i per damunt de tot molt imaginativa.

Així, en el De Dalt, el comensal pot assaborir exquisideses com: l'Ostra Gillardeau amb perla cítrica japonesa; les Vieires a la meunière amb parmentier de fonoll, parmesà, xampinyons, avellanes i núvol de tinta; el Bacallà a baixa temperatura amb molles de panko i allioli d'all negre; el foie mi cuit que fan a casa o el Lingot de cua de bou guisat amb parmentier de romaní, meló i cebetes glacejades, però també pot degustar plats de cuina de mercat més tradicionals com els clàssics Cargols a la llauna amb allioli, la Graellada de verdures de temporada amb romesco o els Peixos de llotja a la brasa, una de les tècniques que ja trobem a la cuina medieval catalana i que reprodueixen a la vista de tots els clients amb un moderníssim forn de llenya de la marca Josper

OLIS BARGALLÓ


Olis Bargalló presenta el nou Oli d'Oliva Verge Extra Arbequina en el seu format més premium, l'obsequi perfecte per aquest Nadal



Ja el tenim aquí!

El nou oli de la campanya 2018 i el més exclusiu, el procedent de les millors olives arbequines i elaborat amb cura máxima. És l’oli que s'envasa en el millor dels atuells, el de l'ampolla Magnum d'Olis Bargalló. Un oli pels amants de la bona cuina i dels millors productes.




L'Oli d'Oliva Verge Extra Arbequina Magnum Bargalló és, efectivament, la màxima expressió de l'excel·lència de la signatura Olis Bargalló. Nascut de la afruitada i aromàtica oliva arbequina, Magnum Bargalló és el resultat d'una acurada selecció de les millors olives arbequines procedents de diverses comarques de Lleida i Tarragona, premsades en fred i convertides en oli, gràcies a les més modernes instal·lacions. Aquest oli s'envasa entre els mesos de novembre i febrer, sense filtrar, el que li aporta uns matisos únics i incomparables.

I per l'or líquid, el millor format: una ampolla magnum de 1.500 ml. en vidre fosc que conserva intactes les qualitats organolèptiques de l'oli durant més temps. És el format ideal per als que valoren la qualitat i l'obsequi perfecte per a les ocasions més especials. Un autèntic regal gourmet.

La campanya d'aquest any, però, no ha estat tan excel·lent com altres, ja que s'ha perdut al voltant del 70% de l'oliva procedent de Siurana, degut al fet que la floració va ser aquest any molt avançada i la flor va caure per ser tan prematura. Pel que fa a la qualitat de l'oliva recol·lectada, enguany i a causa de les quantioses pluges caigudes, l'oli tindrà una mica més d'acidesa, menys picant i menys amargant. Seran, com explica Francesc Bargalló, "olis menys aromàtics i més plans", però no per això, de menys qualitat.

Nota de tast de l'arbequina

L'arbequina és la varietat característica de la zona de Tarragona, Lleida i l'Alt Aragó, però s'ha estès de manera generalitzada per altres zones productores, degut a que es pot produir molt aviat. El seu oli presenta una aroma afruitat d'oliva i altres fruites, dolç i gairebé es fa imperceptible l'amarg i el picant. Es pot arribar a percebre olor de tomaquera, herba fresca i lleugerament, plàtan madur, carxofa i tomàquet. De baixa estabilitat i alt percentatge en linoleic.

Olis Bargalló, qualitat des de 1850

Olis Bargalló va néixer el 1850 a Castellví de Rosanes (Barcelona). Francesc Bargalló, quarta generació de la família fundadora, dirigeix ​​l'empresa des de fa diverses dècades amb l'objectiu de convertir la signatura en una marca de referència i prestigi. Olis Bargalló comercialitza olis d'oliva extra verge en diferents formats i altres productes relacionats, des de perles d'oli i de vinagre, olis aromàtics, olives de taula per a hostaleria i vinagres.

dissabte, 24 de novembre del 2018

PACO PÉREZ I LA SISENA ESTRELLA MICHELIN



Paco Pérez es converteix en el xef amb més estrelles Michelin de Catalunya, gràcies a la nova estrella aconseguida al Terra de l'Hotel Alàbriga 5 * GL

La guia francesa reconeix la proposta de l'establiment de l'hotel Alàbriga a S'Agaró (Girona), que suposa la sisena distinció pel xef català

El restaurant Terra de l'Hotel Alàbriga que dirigeix el xef del Miramar, Paco Pérez, ha aconseguit la seva primera estrella Michelin en l'edició de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2019, presentada aquest passat dimecres a Lisboa. D'aquesta manera, tan sols un any després de la seva inaguració, l'equip del xef amb sis estrelles Michelin ha aconseguit posicionar-se entre els restaurants recomanats per la guia vermella.



El Terra by Paco Pérez amb el seu estil innovador però que no renuncia a l'essència de la cuina mediterrània, aposta per una gastronomia on la tradició i la sofisticació són el punt de partida d’unes elaboracions on el xef aprofundeix en la recerca del millor producte de cada estació.




La seva privilegiada ubicació a l'hotel més exclusiu de la Costa Brava que recentment també ha estat reconegut amb 2 guardons de màxima importància: el Millor Luxury All Suite d'Europa segons els world Luxury Hotel Awards i el premi Prix Villégiature Awards 2018 al Millor servei de hotel a Europa, han convertit a aquests restaurant en un dels més visitats per gourmets de tot el món. Compta amb la gestió del xef Antonio Arcieri i el xef executiu Marcos González que sumat al talent, fantasia i tècnica de Paco Pérez, li atorga la seva primera estrella Michelin.




Paco Pérez va nèixer a Huelva i es va trasladar de ben petit amb la seva familia a Llançà. La vocació per la cuina se li desperta molt d’hora i als dotze anys va començar a treballar al bar familiar. Va compaginar durant anys els estudis i la feina a diferents restaurants empordanesos fins que va acabar la seva formació amb Michel Guérard, un dels pares de la nouvelle cuisine.

Entre 1993 i 1998 va realitzar diversos stages al Bulli, de Ferran Adrià que segons el mateix Paco Pérez, aquests li van canviar la seva visió del que significava donar de menjar, cosa que es traduir en la seva pròpia cuina quan l’any 1994 el plat de cloïsses amb gelée, llima, soja i gingebre, va significar un canvi pel restaurant Miramar, obert pels avis de la seva dona, la Montse Serra, l’any 1939 i que el 1996 va obtener la primera estrella Michelin.



divendres, 23 de novembre del 2018

CELLER CAROL VALLÈS- MERCAT DE NADAL


Cellers Carol Vallès celebra la segona edició del Mercat Gastronòmic de Nadal

 Dia: 8 de desembre
Hora: de 10:00 a 14:00h
Lloc: Can Parellada s/n
(Corral del Mestre)
Subirats, Alt Penedès


Dissabte 8 de desembre Cellers Carol Vallès celebra la segona edició del Mercat Gastronòmic de Nadal, un esdeveniment on elaboradors artesanals de la comarca del Penedès ofereixen els seus productes maridats amb caves Carol Vallès.

Enmig d’un entorn privilegiat, Carol Vallès referma, de la mà dels seus col·laboradors, l’aposta per potenciar l’oferta gastronòmica del territori amb la degustació de formatges, embotits, fumats, confitats, olis i altres productes de proximitat i de gran qualitat.

El Mercat Gastronòmic de Nadal ofereix maridatges amb caves reserva i gran reserva de Carol Vallès, de vinya ecològica, servit amb copes Riedel, que aniran acompanyats dels productes gourmet de la zona com ara formatges artesans de Xerigots, ostres i marisc del Delta de Fepromodel, embotits tradicionals d’Embotits Mitjans, mel de Can Mallofré, carquinyolis d’Argemí, fumats de La botigueta del mig, foie de Collverd, pa del forn El Pont de Monistrol i oli d’oliva verge extra Dòliva de Cellers Carol Vallès.

Cellers Carol també ofereix tres visites al celler, on els visitants podran conèixer de primera mà com és el procés d’elaboració dels caves. Per participar d’aquesta visita cal reservar enviant un correu a visites@cellerscarol.com o bé per telèfon al 93 898 90 78.

Una manera de fer

Carol Vallès és un celler que sempre s'ha distingit per elaborar uns caves molt singulars. Després d’una llarga tradició en l’elaboració de cava familiar, el 1996 van decidir comercialitzar-lo en petites produccions, conservant la mateixa filosofia i esperit del principi. Caves amb una llarga criança, cupatges singulars i degollament a mà, els caracteritza. La seva manera de treballar ha estat guardonada amb diversos premis i distincions.

A Carol Vallès ofereixen la possibilitat de descobrir l'entorn del celler, conèixer com elaboren els seus caves i realitzar diverses activitats realacionades amb l'enoturisme.  

La Masia, Can Parellada és la primera casa de la finca amb més de 160 anys d’història i on va començar tot. Antiga, però completament reformada i pensada per poder-ne gaudir amb un grup d’amics o en família. La llar de foc i la cuina en són el centre, com era habitual. La llar proporciona escalfor a tota la casa gràcies a uns renovats conductes.  A Can Parellada s’hi respira tranquil·litat i història.


dijous, 22 de novembre del 2018

RENFE-SNCF CELEBRA EL CINQUÈ ANIVERSARI


Renfe - SNCF celebra el seu 5è aniversari amb alta cuina d'estrelles Michelin

Els viatgers del tren Renfe-SNCF amb destinació París han pogut gaudir de l'alta cuina de la mà dels dos reconeguts xefs: l'espanyol Mario Sandoval i el francès Romain Fornell.

L'epíleg de la jornada ha tingut lloc a la Residència de l'Ambaixada Espanyola a París amb un sopar gastronòmic a càrrec dels dos xefs.

Aquest proper mes de desembre farà 5 anys de la posada en marxa dels serveis d'Alta Velocitat entre Espanya i França. Per aquest 5è aniversari s'han preparat un seguit d'accions commemoratives. La primera d'elles, el showcooking "Fast Train & Slow Food", dut a terme al tren Barcelona - París, el dilluns 19 de novembre, on els viatgers han pogut gaudir de l'alta gastronomia d'un xef espanyol, Mario Sandoval, posseïdor de dues estrelles Michelin pel seu restaurant Coque a Madrid, i el xef Romain Fornell, únic cuiner amb estrella Michelin a França i a Espanya, al restaurant Caelis de Barcelona i, ​​que han compartit viatge amb un grup de periodistes especialitzats en alta gastronomia.

Els dos xefs han elaborat 4 tapes que han estat degustades per tots els viatgers. El xef Mario Sandoval ha preparat un plat de sèsam i el macarró de pebre vermell amb coca del Casar, mentre que el xef Romain Fornell ha dissenyat una llauna de coliflor i King Crab per homenatjar al cuiner francès Joel Robuchon, mort el passat agost i un foie fred amb anguila.

Els dos xefs, han coincidit en el repte de preparar uns plats tan elaborats dalt d'un tren d'alta velocitat i han agraït haver pogut participar en un esdeveniment tan singular que porten preparant d'una manera minuciosa i en secret, des de fa uns quants mesos.

A l'arribada a París, l'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera i el director general de Renfe-SNCF, Yann Monod, han ofert una recepció a l'Ambaixada, a diverses autoritats i periodistes on els xefs Mario Sandoval i Romain Fornell han preparat en exclusiva a quatre mans, una espectacular sopar gastronòmic, en què s'han tastat plats com el guisat de ceps edulis amb pil-pil de rocoto i pinyons; l'escabetx de foie amb mango confitat i pell de picantó cruixent de Mario Sandoval; o el llobarro aromatitzada amb estragó i ceps i el montblanc de castanyes de Romain Fornell.

Per la seva banda, el director general adjunt de Renfe-SNCF Javier Alonso, ha precisat que aquest primer esdeveniment de la celebració, englobat en el marc de la iniciativa "Fast Train & Slow Food" no serà l'únic i ha anunciat un seguit d'accions en els trens d'Alta Velocitat, com la propera acció relacionada amb el sector de la Moda, que es durà a terme a el proper mes de desembre.

Per a Javier Alonso, el balanç dels cinc anys és "molt positiu" en un corredor "en què l'entorn competitiu és brutal" i al qual s'han sumat "amb molta força" empreses sorgides amb les noves tecnologies com els cotxes compartits a través de plataformes.

Fast Train & Slow Food, Alta cuina en alta velocitat, és l'aposta amb la qual Renfe-SNCF ha volgut obrir la commemoració del cinquè aniversari de l'alta velocitat entre Espanya i França, un servei que connecten fins a 21 ciutats espanyoles i franceses a través de 4 línies, per les quals a data d'avui han passat més 4 milions de viatgers internacionals. Aquests trens han realitzat més de 19.000 circulacions, recorrent més de 2.600 milions de km, el que equival a donar la volta al món al voltant de la terra unes 65.000 vegades.

Renfe - SNCF en Cooperació

Els dos operadors ferroviaris líders en alta velocitat s'han associat per col·laborar amb el millor del seu coneixement, experiència i saber. Cada empresa va aportar a aquest projecte deu trens d'alta velocitat (model TGV Euroduplex i AVE S-100) i va cooperar en els processos d'homologació de trens, recursos humans i en la fixació d'una estratègia conjunta de màrqueting, comercialització i producció d'una oferta comú i perquè aquest projecte es fes realitat va ser necessari, a més, coordinar els aspectes tècnics de tres gestors d'infraestructures (Adif, RFF i TP Ferro).


Renfe-SNCF celebra el 5è aniversari


dimecres, 21 de novembre del 2018

EL FÒRUM GASTRONÒMIC: UN EXITÀS


Nou èxit del Fòrum Gastronòmic Girona

Més de 25.000 persones han visitat el recinte firal durant les tres jornades

Un any més el Fòrum Gastronòmic Girona ha assolit els objectius. Pep Palau i Jaume von Arend, directors del Fòrum, han mostrat la seva satisfacció tant per l’afluència de públic com pel transcurs de les tres jornades. Pel que fa a l’assistència, malgrat la pluja de diumenge, pel Fòrum hi han passat més de 25.000 visitants igualant la xifra de la passada edició. De les tres jornades, dilluns, va ser el dia que va registrar més visitants, batent el rècord en un sol dia, de totes les edicions del Fòrum a Girona. Al llarg dels tres dies de l'esdeveniment s’ha omplert tant el recinte firal i com els diversos espais d’activitats.

Von Arend ha destacat que s’han complert les expectatives amb una aposta ferma per la millora qualitativa de l’esdeveniment. Així mateix, ha remarcat que els expositors, tant els que hi han participat per primer cop com els que   repeteixen en cada edició, també han aconseguit la seva fita a nivell de negoci considerant l’esdeveniment com un esplèndid aparador que els permet establir nombrosos contactes comercials així com captar possibles nou clients. Un total de 250 empreses han omplert l’espai expositiu que també ha comptat amb diverses activitats als estands.

Per la seva banda, Pep Palau ha subratllat la bona afluència de públic a totes les activitats i ha remarcat, especialment, la qualitat i contingut de les mateixes amb sessions inèdites i d’alt nivell protagonitzades pels millors professionals del sector.

A part del programa oficial d’activitats, el Fòrum també té una funció de contenidor que permet aglutinar tot tipus d'iniciatives. Per exemple, també ha acollit una de les primeres trobades del nou moviment "Mujeres en Gastronomía" els Premis Incit’up, el III Congrés Català de Cuina, la conferència "Economia circular, turisme i territori" o la presentació del grup de Cuiners i Cuineres pel Futur de la Cuina Catalana, entre d’altres. El Fòrum ha demostrat un cop més que és un creador de tendències.


Última jornada 

Aquesta darrera jornada ha comptat amb les ponències a l’Auditori d’Albert Sastregener (Bo.Tic. Corçà); Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos); Nanin Pérez (Murri, Alacant); Borja García (Dos Pebrots, Barcelona); David Andrés (Somiatruites, Igualada), i Benito Gómez (Bardal,   Ronda). La Sala Petita ha acollit la magistral ponència de Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona). Mentre que els Tallers han estat protagonitzats   per Elena Roura i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia; Antonia Klugmann (L'Argine a Vencò, Dolegna del Collio); Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic); Roger Viusà (Plaça del Vi, 7 Girona); i Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués).

A la tarda ha estat el torn de Pepe Solla i Xoán Crujeiras (Restaurante Solla, San Salvador de Poio - Bido, A Coruña); Jordi Cruz (ÀbaC, Barcelona); Isma Prados; Nandu Jubany (Can Jubany i Pur – Impur, Barcelona); Josep Mª Ribé (Callebaut).

Premis Incit’up i Premis Josep Mercader 

En aquesta tercera jornada, també s’han entregat els Premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany els premiats han estat: Montserrat Fontané (El Celler de Can Roca) en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre) en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta) en la de vins; Martí Terés (oli Flumen) en la de producte; i a Eliane Thibaut Comelade en la de cultura.

D’altra banda, dilluns a la nit, l’Auditori va acollir l’entrega del premis Incit’up, uns guardons promoguts pel Clúster Foodservice i Fòrum Gastronòmic, que han reconegut aquelles startups creadores de productes o serveis innovadors que millorin els sectors de l’alimentació i la gastronomia. Des les 28 startups candidates, 10 van passar a la final. Aquestes van presentar els seus projectes davant del jurat. Els premis van ser per a Colorsensing, Alimentium i Delectatech. El lliurament va tenir lloc en el marc d’un sopar elaborat per Cuina de l’Empordanet i va comptar amb una conferència del xef Joan Roca (El Celler de Can Roca).

Properes edicions 

Després de Girona el Fòrum Gastronòmic ja té noves cites al calendari. El 2019 se celebrarà a Coruña, del 10 al 12 de març, i a Barcelona, del 10 al 12 de novembre. A Girona, la cita gastronòmica tornarà el 2020.

Fòrum Gastronòmic Girona 2018 ha comptat amb el suport, entre d’altres, d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, a més d’empreses com Complet, Aigües de Vilajuïga, Chocovic, Tupinamba o Pujadas.

dimarts, 20 de novembre del 2018

QUINTOTAPA-CORBERA



El QuintoTapa arriba a Corbera de Llobregat
amb el producte de temporada com a protagonista

La primera edició del QuintoTapa Corbera arriba al municipi per posar en valor la restauració local. Les barres dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat s’ompliran amb els productes locals i de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. La ruta és iniciativa de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat amb la col·laboració de l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).

El Parc Agrari a taula

Els del QuintoTapa aterren per primera vegada als paladars de Corbera de Llobregat.

Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’AGT, que s’ha encarregat de la gestió de la campanya. L’AGT és constant en la seva dèria perquè els productes de proximitat del Parc Agrari estiguin entre els més valorats del país. És per aquest motiu que aquests productes seran els protagonistes de les propostes gastronòmiques dels bars i restaurants de la localitat.

Tal i com passa en altres municipis de la comarca, el QuintoTapa dona protagonisme a la pagesia i als productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Hi participacipen catorze establiments que han acceptat el repte de sorprendre amb creacions basades en els productes de la comarca.

Durant la ruta es podrà degustar la tapa Km0 (3,5 €) i la tapa de la casa (3 €) amb un Quinto San Miguel ECO, un refresc o una aigua.

Premis

El premi Tapaport Or consisteix en un xec regal de 300€, el d'Argent consisteix en un xec regal de 100€ i el premi Instagram consisteix en un xec regal de 60€ a la millor fotografia penjada a la xarxa social. Tots els xecs regals es podran utilitzar als establiments de restauració participants en la primera edició d’aquesta ruta gastronòmica. 

El millor cambrer o cambrera també tindrà premi.

Corbera

Al nucli històric de Corbera, vila mil·lenària, descobrireu les curiositats i llegendes d’alguns dels edificis més característics, com ara el Casal de Santa Magdalena, l’Hospital de Pelegrins o l’Església de Santa Maria, entre d’altres. També es pot descobrir l’Esglèsia de Sant Ponç que tot i estar ubicada al municipi de Cervelló, depèn eclesiàsticament de Corbera de Llobregat i és una de les joies del romànic llombard. Finalment, el Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial i un referent de la llarga tradició teatral catalana on més de 200 actors i actrius es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística. 

Amb el QuintoTapa no només es fa ballar el paladar, sinó també el territori!

Organitza: Ajuntament de Corbera de Llobregat i Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT)  Patrocinador: San Miguel i D.O. Penedès


divendres, 16 de novembre del 2018

ALL THOSE FOOD MARKET


Per Nadal tornen les propostes culinàries més avantguardistes de la mà dels artesans més  gastronòmics

All Those Food Market li dóna la benvinguda al Nadal i omple el Museu Marítim de Barcelona, els dies 1 i 2 de desembre, de novetats gastronòmiques delicioses, projectes d’emprenedors artesans i tallers per a tota la família.

La gastronomia



Aquesta edició repeteix la fórmula guanyadora d’obrir els jardins del Museu Marítim de Barcelona a alguns dels xefs i els projectes més destacats del panorama actual, com la proposta de Carles Abellan que portarà al carrer, per primer cop, el seu popular restaurant Tapas 24.

Tampoc no es pedran All Those Food Market alguns dels dels habituals del festival com l'autèntic Rafa Peña del aclamat restaurant Gresca; el xef japonès del restaurant Aiueno, Kenji Ueno o el projecte de cuina peruana de carrer Warike.

L'artesania



A la majestuosa sala Comillas, dins del museu, All Those sorprendrà amb un mercat ple d’artesania gastronòmica local on es podran trobar productes tan propers a les dates nadalenques com els panettones Sabors de Miquel Saborit o els turrons d’Exalta i les interessants propostes d’emprenedors gastronòmics com Gin Nut i la seva ginebra artesana elaborada a l’Empordà, La Xiquella i els seus formatges de La Garrotxa o el pa de massa mare del projecte barceloní Origo.

A més a més, All Those Food Market és l'oportunitat perfecta per avançar-se als regals de Nadal i aconseguir peces úniques com les ceràmiques de l’Eva Kengen i l’Annick Galimont, els davantals d’Apron o les plantes i arranjaments florals de Casa Protea. Pots començar a fer la llista dels teus preferits!

Tallers i família



La sala Comillas també comptarà amb un food hall interior on es podran tastar les propostes més interessants de l'street food de la mà de La Porca, La Cocina Palpita, Bicnic o Belmonte.

També trobarem una zona dedicada als tallers relacionats amb la gastronomia, el vi natural, el cafè d’especialitat i la sostenibilitat.

El públic infantil també gaudirà del mercat al màxim perquè hi haurà una zona de joc i descans coordinada per Mammaproof on els nadons i les seves famílies podran estar còmodes i també diverses activitats perquè els més grans de 3 anys es diverteixin i de pas aprenen sobre gastronomia.


Dates i horari:
  • Dissabte 1 de desembre de 11h – 22h
  • Diumenge 2 de desembre de 11h – 20h

Lloc:
  •  Museu Marítim de Barcelona. Av. de les Drassanes s/n (Barcelona)

TOT A PUNT: FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA



Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada més la ciutat en el punt neuràlgic de la gastronomia. 

El Fòrum torna amb gran espai firal amb les millors empreses del sector i un intens programa d’activitats. Una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat i amb la presència de grans figures del món de la gastronomia com Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre d'altres.


El Fòrum en veu femenina


Dilluns, 19 de novembre el Fòrum ha programat diverses activitats on les dones en són les protagonistes:

Iolanda Bustos 11:00-11:30h a l'Auditori

Ingredients i tècniques ancestrals per a una cuina de futur

A La Calèndula, la sala i per extensió la cuina s’endinsen de forma natural i buscada al paisatge. Iolanda Bustos va canviar la ciutat de Girona i es va traslladar a l’interior, a Regencós, precisament per buscar aquesta proximitat amb la natura que assorteix els seus plats.




Lucía Freitas 11.30-12:00h a l'Auditori

Sensibilitat i sabor a la nova cuina gallega

Assumida la cuina com a forma de vida, la cuinera gallega viu en exclusiva per A Tafona, el restaurant que va emprendre fa ja 9 anys quan semblava tenir-ho tot gairebé en contra.




María José San Román 12:00-12:30h a l'Auditori

Els colors de l’arròs

Popular pel seu ampli coneixement del safrà, ingredient genuí de la paella valenciana; pels seus olis, els seus pans artesanals i òbviament, pels seus arrossos. María José és una gran abanderada de la cuina mediterrània.





Maria Solivellas 12:30-13:00h a l'Auditori

Productes ecològics mallorquins per a una cuina fresca

Abans que la gastronomia fos també un espectacle, Maria Solivellas va decidir baixar dels escenaris i abandonar les gires teatrals i musicals per apostar per la cuina familiar de Ca Na Toneta. Fins a aquest restaurant mallorquí peregrinen clients de tota la vida i celebrities de mig món.




Begoña Rodrigo 13:00-13:30 a l'Auditori

Elements bàsics de la cuina valenciana

En el pas del ballet clàssic a la cuina, la xef valenciana va canviar el mallot per la jaqueta i va conservar la seva enorme capacitat de sacrifici. Begoña Rodrigo fa una mirada enrere i veu ja uns quants somnis acomplerts: des de l’apertura del restaurant La Salita a guanyar la primera edició de Top Chef i a liderar fins i tot nous projectes gastronòmics a València.



Audrey Doré 13:00-14:00h Taller 3

Les múltiples facetes de la Chenin blanc del Loira 

Aquesta francesa és la primera dona en guanyar el premi a millor sommelier de Catalunya després de superar amb nota les diferents proves teòric-pràctiques de la competició. Per aconseguir-ho va comptar amb un mentor de luxe com és Josep Roca, de qui ha après a diari al Celler de Can Roca.


Jennise Ferrari 13:30-14:00h a l'Auditori

Cuina canària, tocs llatins

Nascuda a Veneçuela. Va estudiar cuina a Buenos Aires i des de llavors ha viatjat i conegut diferents països d'Amèrica on ha treballat.




La cuina de l'Empordanet


Com no podia ser d'una altra manera, al Fòrum Gastronòmic Girona s'hi menjarà bé. El restaurant del Fòrum estarà obert a visitants i expositors durant els 3 dies de l'esdeveniment des de les 12.30 fins a les 16h. Un espai on menjar bé i gaudir de la cuina empordanesa, els productes gironins i descobrir les noves especialitats del Grup Damm. 

S'oferiran dues opcions de menú, un ràpid (15 €) i un complet (25 €). Les reserves es poden fer a través de la web i també consultar els menús.




Lloc: Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona. 
Passeig de la Devesa, 35 (Girona)

Horari: de 10:00 a 19:00h

dijous, 15 de novembre del 2018

ARRÒS SEC AMB TINTA

L'arròs amb tinta és un arròs modern, dels anys 70 del segle passat que es fa sovint a Cambrils i a tota la costa catalana amb la tinta de sípies i calamars i no s'ha de confondre mai amb l'arròs negre que es fa a l'Empordà a base d'un sofregit de ceba caramelitzada que enfosqueix el plat i que en cap cas porta tinta. Hi ha no obstant altres arrossos negrots que tampoc s'han elaborat amb tinta i que el color no prové del sofregit sinó de la sang com per exemple l'arròs brut de Mallorca, l'arròs a la bruta, també anomenat arròs amb sutja eivissenc, el que fan a València amb carxofa i faves que s'ennegreix per l'efecte d'aquestes verdures, el que es fa amb botifarra negra o amb trompetes de la mort...

Arròs sec amb tinta


Ingredients: 300 grs d'arròs carnaroli, una sípia amb tinta i salsa, vuit gambes vermelles, una ceba, mig pebrot verd, mig pebrot vermell, mig pebrot groc, quatre alls, julivert, dos o tres tomacons, ceps o rovellons, un litre de fumet de peix i marisc, oli d'oliva, sal.

Preparació: sofregiu en oli d'oliva la sípia tallada a dauets i la reserveu. En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba tallada molt petita i un parell d'alls picats. Afegiu els tres pebrots, pelats i tallats petits. Torneu la sípia a la paella i li tireu els bolets tallats a daus (si feu servir ceps secs els haureu de rehidratar amb aigua tèbia, una estona abans i la podeu aprofitar per l'arròs, ben colada). Afegiu els tomacons pelats i sense llavors, una mica de tinta i la salsa de la sípia. Espereu que s'evapori tota l'aigua dels tomacons i tireu l'arròs, li doneu un parell de voltes i afegiu el fumet ben calent i l'aigua dels bolets. ha de coure a foc viu uns 8 minuts i a foc més baix uns 6 o 7 minuts més. Tasteu de sal, la tinta ja en porta, afegiu les gambes per sobre i una mica de picada d'all i julivert. Apagueu el foc i que reposi un parell de minuts.





Bibliografia: 
  • Fàbrega, J. "El gust d'un poble, els plats més famosos de la cuina catalana" Col·lecció El Cullerot Cossetània (Valls 2002)
  • Marquès, Q. "Arrossos" Col·lecció Sensacions Cossetània (Valls 2017)

ALÀBRIGA HOTEL GRAN LUXE-TEA TIME


Situat en un dels paratges més espectaculars de la Costa Brava, la Platja de Sant Pol a Sant Feliu de Guixols i inspirat en un vaixell, l'Alàbriga Hotel disposa de 29 suites de diferents categories repartides en quatre plantes.

L'Alàbriga Hotel integra en un paissatge únic empordanès, benestar, cultura i gastronomia que reparteix en diversos espais: el Restaurant Terra, el Restaurant Garden, el Sea Club, el Lovee Bar & Galatea Room i el Brasa.

L'Hotel rep  la tardor amb una Experiència Premium pels cinc sentits,  l’hora del té al més pur estil britànic, disponible pel públic en qualsevol moment, entre les 17:00 i les 19:00h de la tarda.

El "Tea Time" ofereix les millors seleccions de té, servides en una vaixella dissenyada especialment per l'ocasió i molt ben acompanyats de petites delicatessen firmades per dos dels grans de la gastronomia, Paco Pérez del Miramar i Andrea Dopico, la xef pastissera nascuda a Caracas.



Aquest mes d'octubre, l'Alàbriga Hotel ha rebut el primer reconeixement internacional a París, es tracta del premi Prix Villégiature Awards 2018, al millor servei d'hotel a Europa.





Alàbriga Hotel*****GL, Carretera de Sant Pol, 633  17220 Sant Feliu de Guixols (Girona)

dimecres, 14 de novembre del 2018

GREENVITA: NOVA CARTA DE TARDOR-HIVERN

GreenVita, la cadena de restauració saludable "Healthy Kitchen" presenta la nova carta tardor-hivern 2018/2019 amb una àmplia i acurada selecció de productes de temporada, ecològics i de proximitat.

La nova carta, fruit de mesos d'investigació i treball ha estat elaborada pels xefs de GreenVita i integra plats i ingredients de temporada com el moniato, la carbassa, la polenta i els bolets. També incorpora productes com l'arròs vermell, l'arròs negre, uns tagliatelle fets d'arròs, la llentia caviar, les mafaldines, la quinoa, el pollastre de corral, la vedella ecològica, els ous de corral, el salmó fresc, sempre per a donar cabuda a les diferents opcions i per a tots els clients ja mantinguin dietes omnívores, vegetarians, vegans o sense gluten.

Compromesa amb una cuina sana i equilibrada, fan servir ingredients procedents de l'agricultura sostenible que conserven tots els nutrients i les vitamines esencials, cuinats amb les tècniques més saludables: al vapor, saltat i a la brasa o presentats crus, sense colorants, conservants o sucres refinats.

GreenVita, enfocada cap el menjar sa, saludable, de temporada i de proximitat i que actualment disposa de cinc establiments a Barcelona va ser fundada l'any 2006 per Joan Manuel Gili i Dunia Moreno, dos experts en el sector de la restauració amb una clara visió de futur, sorgit de l'observació de les tendències de consum del sector alimentari i inspirant-se en països pioners d'aquesta nova corrent alimentària, com Alemanya, EUA, França, Noruega i Regne Unit. 

Els establiments
  1. Parc Vallès, Avda. Tèxtil, s/n Terrassa
  2. C.C. Splau, Avda del Baix llobregat, s/n Cornellà de Llobregat
  3. C.C. Glòries, Avda Diagonal, 208 Barcelona 
  4. Diagonal Mar Shopping, Avda Diagonal, 3 Barcelona 
  5. The Style Outlets Viladecans, Carretera de la Vila, 90 Viladecans

Els ingredients: 
  • Fruites i Verdures procedents de l'agricultura sostenible i de productors locals, respectant el punt de la maduresa i temporada.
  • Quinoa Ecològica: és un dels grans més nutritius i en GreenVita s'ofereixen tres varietats procedents del cultiu del sud de Bolívia: perla, vermell i negre.
  • Arròs Ecològic: l'arròs és un cereal fonamental en tota l'alimentació sana, i a GreenVita es pot degustar l'arròs ecològic integral i els arrossos ecològics negre i vermell d'origen asiàtic.
  • Llegums: font de vitamina B, fibra i ferro, a la carta s'ofereix llentia caviar o negre d'Àsia, amb un 20% més de proteïna.
  • Pastes Ecològiques i sense gluten: fetes amb farines de cereals com el blat de moro, el kamut i l'espelta.
  • Pollastre de Corral que procedeixen d'animals criats en llibertat alimentats amb de blat de moro lliure d'antibiòtics.
  • Peix Fresc de temporada, destacant el salmó del sud de Noruega que arriba en 24 hores als restaurants de GreenVita amb la màxima frescor.
  • Vedella Ecològica del Ripollès, alimentades 100% amb pastures naturals i baixa en nivell de greixos.
  • Els Pans de GreenVita són de massa mare, de doble fermentació
  • El Vi a GreenVita és natural, sense adobs químics, tractament manual i artesanal. També disposen d'una carta de vins ecològics de petits productors.
  • Begudes: GreenVita ofereix una carta de begudes naturals i ecològiques.

Ous a la brasa amb formatge feta i espinacs

dimarts, 13 de novembre del 2018

BARCELONA GUIDE SLOWFOOD

La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” es presenta amb èxit al Parc Agrari del Baix Llobregat



S’ha presentat a Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, al terme municipal de El Prat,  la primera edició de la guia de restaurants i comerços de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb el suport d’AGT i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’acte ha comptat amb la presència de Carlo Petrini, fundador i president del moviment internacional Slow Food que ha encoratjat als restauradors a continuar la seva feina per una gastronomia compromesa amb el territori i ha fet un esment especial a totes les dones que han dedicat la seva vida a la cuina i a l'agricultura i a vegades amb poc reconeixement.

La guia “Barcelona Slow Food Guide 2019” reuneix més de 100 establiments que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són la referència. La guia esmenta una trentena d'establiments que defensen la tradició i l'economia local i de proximitat.

Els productors locals han tingut el seu protagonisme, amb el Mercat de la Terra que ha reunit una vintena de productors que setmanalment ofereixen els seus productes al Parc de les Tres Xemeneies i que són la peça clau del moviment Slow Food.

L'acte ha comptat també amb la presència de destacats cuiners com Paolo Casagrande, Xavier Pellicer, Artur Martínez i Rafa Peña.

Entrega dels Cargols 2019

El xef Marc Ribas i la periodista especialitzada en gastronomia, Carme Gasull, acompanyats en tot moment per Carlo Petrini, han estat els encarregats de presentar l'esdeveniment que ha entregat a una trentena de restauradors el Cargol, símbol de l'Slowfood en reconeixement al compromís amb els principis del moviment, fent una aposta pels aliments eco i de proximitat.. Representants de les diferents institucions, xefs, periodistes i bloguers gastronòmics, han acompanyat als assistents i premiats. 




Gastronomia Made in #SlowFood

Acabada l’entrega, s'ha organitzat un vermut i un dinar on han participat 7 restaurants del Baix Llobregat i Barcelona que han mostrat la vitalitat dels productes locals i de proximitat: Albert Mendiola del Marimorena de Sant Boi de Llobregat, Susana Aragón del Cèntric gastrobar (El Prat) Marc Esteve del Menjador Escolar SlowFood del col·legi St. Paul's School de Barcelona, David Justo de l'Ona Nuit (El Prat) Àngel Laguna del Rasoterra de Barcelona, Pere Carrió del Gat Blau (Barcelona) i Fabio Gambirasi del Mala Hierba, també de Barcelona que han ofert una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.