Un dels millors vins de la DO Ribera del Duero a la teva taula aquest Nadal
Pinea, possiblement un dels millors vins de la DO Ribera del
Duero. Un vi de terrer, el somni de dos mexicans fet realitat pel prestigiós
enòleg Isaac Fernández.
Aquest Nadal, per als que busquen l'excel·lència, per als
que busquen la innovació ... Pinea, un vi "elaborat a mà", amb el
cor, procedent de raïms de vinyes velles de més de 30 anys, algunes fins i tot
centenarias, ubicades a més de 900 metres d'altitud, i plantades en un sòl
d'argila calcària. Un terrer que pateix al llarg de l'any un clima extrem i dur.
Peculiaritats, però, que aporten personalitat, potència i força, qualitats que
s'impregnen en els impulsors del projecte i en la pròpia idiosincràsia del
celler.
Pinea va néixer a l'ombra d'un majestuós arbre de Pinus
Pinea i de la mà de dos amics de la infància d'origen mexicà, Vicente Pliego i
Hugo T. del Pozo, que un dia van tenir un somni. buscar la perfecció, aprofitar
la millor versió del que la natura ens ofereix i crear un dels millors vins del
món.
Les vinyes, situades entre Olmedillo de Roa i Villatuelda a Burgos,
ocupen 40 hectàrees, mimades i tractades amb respecte i afecte, veremades a mà
amb delicadesa. Els seus raïms, seleccionats al detall i escuats a mà, són
convertits en la millor expressió de la natura, gràcies a la màgia d'un dels
més prestigiosos enòlegs del país, Isaac Fernández. El resultat, uns vins de
terrer elegants i excepcionals, que desperten els sentits, aviven l'ànima i són
l'acompanyament ideal pels moments que perduren per sempre.
Nota de cata
- 100% Ull de llebre.
- 30 mesos en bótes noves de roure francès.
- 13.000 ampolles.
- Vista: Color robí intens i brillant amb un lleuger degradat a granat-violaci.
- En nas: equilibrada, amb pronunciats aromes de maduixa madura, compota de gerds i cireres triturades, juntament amb subtils tons de lavanda, fulles de tabac i cuir nou, complementat amb delicats aromes a torrefacte, caramel i vainilla.
- En boca: revela elegància i equilibri amb una intensitat de fruits negres silvestres i notes de roure ben integrades, tanins sedosos amb un final llarg i saborós. Sorprenentment, està a punt per beure ara i hauria de seguir revelant més nivells de complexitat en els propers anys.