Aquesta setmana s'ha presentat al centre d'Arts Santa Mònica da Barcelona, les Jornades Gastronòmiques #Jujol140 que se celebren fins l'11 de novembre a Sant Joan Despí amb motiu del naixement de l'artista fa 140 anys.
Les Jornades Gastronòmiques
són una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) del Baix Llobregat. Hi participen 13 restaurants de Sant Joan Despí, El Prat, Sant Boi, Gavà, Molins de Rei i el Gresca de Barcelona, capitanejat per l'entranyable cuiner Rafa Peña que és també el padrí de l'activitat gastronòmica i l'encarregat d'oferir-nos un showcooking amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Òscar Teruelo, d'Agt ha obert l'acte i ha donat pas a l'alcalde de la població, Antoni Poveda que ha destacat que l’art de Jujol, les seves formes i colors, lliga molt bé amb
una cuina com l’actual que cada cop és més creativa, les Jornades Gastronòmiques són una oportunitat perquè tota la gent
que ve a Sant Joan Despí a veure el nostre modernisme també pugui gaudir de la
nostra gastronomia amb els menús Jujol.
Tots els restaurants
que s’hi han afegit serviran les postres dels menús Jujol en un platet guarnit
amb la imatge de l’Any Jujol140.
La iniciativa contribuirà a donar a conèixer la riquesa de
la gastronomia local i la qualitat dels productes del Parc Agrari del Baix
Llobregat.
Sopa de poma amb trencadís de flors,
verdures del Parc Agrari i sardina fumada,
la proposta del xef Jo Baixas del Follia de Sant Joan Despí.
|