Tot a punt per a la setena
edició de fira Orígens
Enguany es reforça l’aposta pel
producte ecològic i comptarà amb Menorca com a territori
convidat.
No hi faltarà la 2a edició del
Concurs de coques de forner de Catalunya que premiarà la millor
coca dolça i salada
Aquest proper cap de
setmana, 6 i 7 d’octubre, el Recinte Firal d’Olot es tornarà a omplir de
productors d’arreu del territori amb la celebració de la setena edició de la
Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya. Reconeguts
cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista
destacat: els productes de qualitat. Un any més el visitant podrà aprendre,
tastar i comprar amb els 90 productors presents a la fira.
L’Aula de Cuina comptarà
un any més amb reconeguts professionals. Enguany, el dissabte, hi oferiran
sessions de cuina en directe els estrellats Carles Gaig (Restaurant Gaig,
Barcelona) i Fran Agudo (Tickets Bar, Barcelona); també Albert Mendiola
(Marimorena, Sant Boi de Llobregat), Premi Cuiner de l’Any Fòrum Gastronòmic
Girona 2017; Sílvia Anglada (Es Tast de Na Sílvia, Menorca) i Lluís Fernàndez
(Els Pescadors, Llançà). El diumenge serà el torn de Xavier Lorés (La Cuina
d’en Simon, Tossa de Mar), Jordi Llobet (L’Ó, Món Sant Benet, Sant Fruitós de
Bages), David Colom (L’Hostalet, Hostalets d’en Bas), Jordi Rollan (Divinum,
Girona) i tancarà l’estrellat Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya).
L’Aula de Tast acollirà
tastos de diversos productors presents a la fira. El dissabte el públic
assistent podrà degustar les infusions i el te kombutxa d’Alma Teas; les
cerveses artesanes de Girona Excel·lent; els productes osonencs d’Osona
Terra; els productes amb tòfona de Noir & Blanc; i els vins i formatges
de Suriol, Terres de Vidalba i Molí de Ger. El diumenge hi haurà tastos
guiats amb productes de l’Empordà a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de
productes de Menorca; de dolços de Vallflorida Xocolaters i de caves amb
Parató i Pagès Entrena.
Per la seva banda, com
sempre, els nens podran gaudir d’activitats pensades per a ells amb
diversos tallers.
La fira
L’edició d’enguany manté el
format i enforteix l’aposta iniciada l’any passat amb una notable presència
de productes ecològics que representen el 30% dels productors participants,
un 6% més que el 2017.
Pel que fa a la procedència
dels participants un 33% provenen de les comarques de Girona, especialment de
la Garrotxa, un 29% de les de Barcelona, un 16% de les de Lleida i un 12% de
les de Tarragona.
En referència als sectors,
Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics,
carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs,
verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d’altres.
Menorca, territori convidat
Aquesta edició tindrà de nou
territori convidat, que serà Menorca. Sis petits productors de l’illa seran
presents a Orígens. Portaran formatges, embotits, pa, carns i licors sota la
marca Made in Menorca i amb el suport del Consell Insular de Menorca. A més,
la menorquina Sílvia Anglada, oferirà una sessió a l’Aula de Cuina i tots els
productors, conjuntament, una a l’Aula de Tast.
2n Concurs de coques de forner
de Catalunya
Després de l’èxit de l’any
passat amb més de 40 coques participants, enguany se celebrarà el 2n Concurs
de coques de forner de Catalunya. Serà el dissabte
6 d’octubre a la tarda.
Entre els premis no hi faltarà
una nova edició del Premi al Millor Producte i al Millor Estand d’Orígens
2018.
Activitats a la ciutat
Orígens també es viurà a la
ciutat d’Olot. Un any més Cines Olot i El Celler organitzen una sessió de
Gastrocine amb un sopar de montaditos amb DO dins la sala de cinema i la
projecció del documental ‘Cooking up a tribute’, on El Celler de Can Roca
emprèn un viatge sense precedents i tanca les seves portes durant 5 setmanes
per conèixer la cuina i la cultura d'altres països. Les entrades anticipades
es poden comprar a www.cinesolot.cat.
El preu de l’entrada a la fira
és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà
comprar directament al productor. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i
l’Aula de Tast d’1.
L’horari serà el dissabte, des
de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge des de les 10 del matí a
les 8 del vespre.
Us hi esperem!
|