Orígens ha comptat amb 90 productors d’arreu del territori català i també amb
la presència de Menorca com a territori convidat amb sis petits productors
que han portat formatges, embotits, pa, carns i licors sota la marca Made in
Menorca i amb el suport del Consell Insular de Menorca.
Enguany cal destacar el reforç pel producte ecològic que ha representat un
30% del total, un 6% més que el 2017, i que, un any més, ha tingut una gran
acollida entre el públic de la fira.
Els productors presents a la fira han mostrat una gran satisfacció tant pel
volum de visitants com pels contactes comercials que han establert durant tot
el cap de setmana. Han destacat la qualitat del públic i també les visites de
nombrosos professionals del sector que han vingut a Orígens a conèixer els
productes de qualitat i les novetats que n’han format part. Fins i tot alguns
dels productors han exhaurit el producte abans de finalitzar la fira. D’alta
banda, la majoria de visitants han mostrat voluntat de tornar a visitar
Orígens en properes edicions.
Pel que fa l’espai firal, cal accentuar que, amb la voluntat d’innovació i
descoberta constant de nous productes que persegueix Orígens, enguany, un 25%
dels productors presents han participat per primer cop a la fira. La despesa
mitjana per persona ha rondant els 35 euros.
La ciutat d’Olot també ha viscut intensament Fira Orígens i és que aquest cap
de setmana els restaurants i els hotels han registrat alts índex d’ocupació;
respecte l’any passat s’ha incrementat l’estada des de divendres i durant tot
el cap de setmana.
Entre dissabte i diumenge s’han fet un total de 10 sessions de cuina, 9
degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers per als més petits.
En referència a la procedència dels visitants, cal destacar, a banda dels
garrotxins, que un alt percentatge procedeix de comarques properes com Osona
i també de les de la província de Barcelona.
El programa d’activitats d’aquest diumenge ha comptat amb les sessions de
cuina en directe de Xavier Lorés (La Cuina d’en Simon, Tossa de Mar), Jordi
Llobet (L’Ó, Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages), David Colom (L’Hostalet,
Hostalets d’en Bas), Jordi Rollan (Divinum, Girona) i l’estrellat Jordi Juncà
(Ca l’Enric, Vall de Bianya).
|
Aula de Tast. La cuina de Can Simon de Tossa de Mar. |
A l’Aula de Tast els protagonistes han estat els productes de l’Empordà a
càrrec de Girona Excel·lent; un tast de productes de Menorca; els dolços de
Vallflorida Xocolaters i els caves amb Parató i Pagès Entrena.
Els més petits han omplert als tallers de l’Aula dels Nens dedicats a les
tapes, la xocolata o les galetes, entre d’altres.